fredag den 4. juli 2014

5 gode lånetips du altid skal huske

Lånemarkedet er en svær størrelse, som kan være svær at blive klog på. Specielt hvis man ikke har flair for renter, matematik og økonomiske formler.

Vi vil derfor give dig 5 gode lånetips, du altid skal huske på. De er alle meget lavpraktiske og nemme at anvende for enhver. Se dem her.1. Lån ikke mere end du kan tilbagebetale

Det kan lyde banalt, men er det bestemt ikke! Hvorfor ville så mange danskere ellers være dybt forgældet? Bag dette tips ligger mere end bare en selvfølge.

Der ligger en årsag til hvorfor du bør lave et budget og en plan for hele tilbagebetalingsperioden. Fastlæg hvor stort et rådighedsbeløb du har og derved kan afdrage hver måned.

2. Undersøg ALLE muligheder

Mange forbrugere laver den gigantiske fejl, at undersøge muligheder hos 1-2 udbydere, frem for hele markedet. Skal der laves et boliglån, kan der være store økonomiske forskellige.

Det samme gør sig gældende med et privatlån på nettet. Her bør du søge hos så mange udbydere du kan og helst 4-5 stykker. Det giver dig nemlig de optimale vilkår. Mulighed for at vælge det billigste eller bedre tilbud.

3. Hold fokus på ÅOP (årlige omkostninger i procent)

Desværre er ÅOP en procentsats som de færreste kender til. Det er en skam, for det er faktisk én af de mest centrale parametre.

Det er den procentsats der markerer ALLE låneomkostninger og forpligtelser. De samme forhold medtager renten ikke. Den viser kun rentetilskrivningerne. Så hold fokus på ÅOP, hvis du vil have billige lån.

4. Hvad har du behov for?

Nu er vi godt nok en låneblog om privatlån, men hvis du gerne vil skaffe penge til ferien eller nyt fjernsyn, bør du nok overveje om det ikke er bedre at spare op?

Det er helt sikkert fristende, så nemt det er blevet at ansøge på nettet, men pengene skal altså betales tilbage. Så gør det altid gennemtænkt og velovervejet.


5. Øg dit rådighedsbeløb

Når du udfylder en ansøgning har lånefirmaerne typisk fokus på din indkomst og ikke dit rådighedsbeløb. Det er bare rådighedsbeløbet der er afgørende for, hvor nemt du kan betale pengene tilbage.

Du gør derfor klogt i at øge dit rådighedsbeløb og styrke din privatøkonomi. Så du undgår at havne i en gældsfælde. Det kan du gøre ved at tage mere offentligt transport, spare på strømmen, sælge brugte ting etc.
Der er mange muligheder.


Vi håber du kan bruge vores 5 lånetips konstruktivt, så du kommer godt ud på den anden side. Det danske samfund har ikke brug for flere, der ender i en slem gældsfælde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar