fredag den 1. august 2014

At låne penge i 2014

Ingen år er ens og specielt ikke på lånemarkedet, hvor udbyderne, renter og andre faktorer ændrer sig kontinuerligt. Det er et dynamisk marked og du bør altid være opdateret som forbruger.

Specielt ved dit boliglån har du mange penge på spil og mange omkostninger at spare, hvis du handler på de rigtige tidspunkter. Vi tager et dybt spadestik og ser nærmere på det at låne penge i 2014. 

Hvad har ændret sig? Hvad er det samme og hvordan er renterne? Du kan få alle svarene i denne artikel.


Renteniveauet er bedre end længe

Renteniveauet er bedre end længe og det er faktisk mange år siden det har været så attraktivt. Det er derfor du i både 2013 og 2014 har kunnet læse om historisk lave boliglånsrenter. 

Med de helt negative briller, så er renteniveauet ved at stige en smule på boliglån og andre lånetyper, i sammenligning med 2013. Det er helt naturligt, som vi bevæger os mod bedre og bedre tider økonomisk og som samfund. Finanskrisen og gældsproblemerne har lagt sig for de fleste familier og virksomheder. 

Selv på Internet, hvor der ofte har været talt om ågerrenter, kan du nu få debitorrenter på under 5 %. Ja, du læste rigtigt - 5 procent! Det er ekstremt billigt og er hvad udbydere som GE Money Bank og Ikano Bank tilbyder. 

Det er skarpt forfulgt af Ekspres Bank og Santander Bank, der i skrivende stund tilbyder debitorrenter på henholdsvis 6,99 og 7,95 %. 

Alt sammen med til at illustrere hvor gunstigt det er blevet at låne penge i 2014. MEN nu skal det heller ikke blive en dans på roser. For det kræver stadig at du gør dit forarbejde, har en solid indkomst og en sund økonomi, før du kan opnå de attraktive renter. 

Hvis du har en presset økonomi, indebærer det en højere risiko for lånefirmaerne og det betaler du for, i form af højere renter. Dertil skal det nævnes at de små lån fortsat er dyre, da startomkostningerne og gebyrer udgør en stor del af de samlede omkostninger. Det er derfor ÅOP (årlige omkostninger i procent) bliver så høj. 

Tjek op på boliglånet

Vi startede artiklen med at henvise til de fordelagtige boliglånsrenter som du stadig har mulighed for at få i 2014. Det bør give anledning til at du får tjekket op på dit boliglån. 

Har du den rette løsning, eller skal der justeres/omlægges, så du får lavere omkostninger over de næste par år. Du har flere muligheder og valget afhænger bl.a. af din risikoprofil.

Men uanset hvad bør du sikre dig, at forholdene er optimale og uden mulighed for lavere renter på dit boliglån. Hvis du har brug for et bedre overblik, kan du få det via Mybankers sammenligningsoversigt her. Den sammenligner boliglån hos diverse sparekasser og banker. 

Få overblikket inden du søger online

På lånemarkedet online er der ligeledes sket en del over de seneste 3 år. Det seneste er at Santander Bank har købt Ge Money Bank i Skandinavien. Det er ikke langt tid siden det blev offentliggjort og effektueret. 

Det kan betyde at du får en udbyder mindre at ansøge hos, eller det kan betyde en uændret situation. Det er meget svært at vide. Santander Bank har jo højest sandsynligt overtaget de forpligtelser som GE havde over for deres kunder. 

Der sker jævnligt opkøb, ligesom nye udbydere vinder frem på nettet, så det er altid vigtigt du får skabt dig det store overblik over lånemarkedet inden du ansøger. 

Du kan aldrig vide om mulighederne er de samme, som da du ansøge om lån for 6, 12 eller 18 måneder siden. Så gør dig selv den tjeneste, at skabe dig et overblik inden du søger. 

Det giver dig muligheden for at søge flere steder og hos de bedste udbydere. I sidste ende bør det resultere i et bedre lån. 

Vi har igen fundet en god side, der har gjort en del af forarbejdet for dig. På Danlaan kan du blive klogere på at låne penge online og se alle de bedste lånefirmaer på nettet. Besøg dem her, hvis du vil låne penge online.

I deres oversigt fremgår udbydernes krav, lånebeløb og ÅOP, så du nemmere kan udvælge dine favoritter og komme godt i gang.  Du kan ofte udfylde en ansøgning på under 5 minutter, hvis du har papirerne klar.

Se også: Låneansøgning på 5 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar