torsdag den 28. august 2014

Den typiske låntager

Hvem er det egentlig, der optager forbrugslån? En undersøgelse fortaget af www.moorecredit.com viser, at over 300 danskere hver dag ansøger om forbrugslån, hvilket giver ca. 10.000 låneansøgninger om måneden. 

Danskerne skylder samlet set 18,6 mia. kr. i forbrugslån, og det er derfor interessant at se nærmere på, hvem de typiske låntagere er. 

Bankerne udtaler sig 

Udtalelser fra henholdsvis Santander Consumer Bank Denmark, GE Money Bank og Ikano Bank giver et godt indblik i, hvem den typiske låntager er.

Bo Jakobsen, Santander Consumer Bank Danmark, udtaler:
”Vores målgruppe er den helt almindelige dansker, der har en sund økonomi, og som i øvrigt har brug for et tilskud til sine idéer. De kunder, vi gerne vil have, det er også dem, vi har”.

Samtidig svarer Henrik Fich fra GE Money Bank følgende, på spørgsmålet om, hvem målgruppen for forbrugslån er:
”Det er hr. og fru Danmark. Det er alle typer af indkomstgrupper, formuegrupper osv., så der er ikke en arketype af kunder, der låner hos os”.

Udtalelsen fra Jesper F. Schmidt, Ikano Bank, adskiller sig en smule, men ikke meget:
”Vi har lidt færre kunder i ejerbolig end den danske befolkning som helhed. Og så har vi lidt flere mænd end kvinder. Ser man bort fra de to forskelle, som i øvrigt ikke er ret store, så ligger vi på den danske gennemsnitsbefolkning. Vi har flere kunder i byområderne end i landområderne, men ellers er det jævnt fordelt på postnumre”.

Hr. og Fru Danmark 

Alle tre bankers udtalelser bærer det samme budskab: Det er den helt almindelige dansker, Hr. og Fru Danmark, den danske gennemsnitsbefolkning, som optager lån. Med andre ord afspejler finansieringsselskabernes kunder Danmarks befolkning.

Dog er personer uden beskæftigelse eller med lave indkomster underrepræsenteret. Dette er givetvis et udtryk for, at forbrugslåneselskaberne foretager en ordentlig kreditvurdering af den potentielle kunde.

Unge og forbrugslån 

I det ovenstående fandt vi frem til, at den typiske låntager er gennemsnitsdanskeren. Når det så er sagt, så er antallet af unge, der optager forbrugslån, højt. En ny analyse fra bankernes brancheorganisation, Finansrådet, viser, at hver femte unge mellem 18 og 29 år har en forbrugsgæld på over 100.000 kr., og i gennemsnit har aldersgruppen en gæld på 60.000 kr.

Det er dog langtfra alle unge, der har de rette forudsætninger for at træffe valget om, hvilket forbrugslån de skal tage.

En sammenligningsside som Samlino.dk kan hjælpe forbrugerne til at træffe den rigtige beslutning i forhold til valg af forbrugslån. Denne hjælp tilbydes både i form af guide, ordliste og FAQs og ikke mindst den reelle sammenligning af udbyderne, som portalen tilbyder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar