mandag den 3. november 2014

Lån som 18 - 25 årig

I denne artikel ser vi nærmere på et helt særligt området på lånemarkedet online. De unge forbrugere og studerende.

For er du mellem 18 og 25 år gammel, er det ikke altid lige let at låne penge. Især ikke med tanke på konsekvenserne og årsagerne af finanskrisen fra 2007. Det betyder dog ikke, at du som ung ikke ønsker eller har brug for at låne penge.


Flere og flere unge optager studielån i forbindelse med studierne – enten fordi SU’en ikke er helt nok, eller fordi man ikke har formået at få et arbejde. Hører du under kategori som ung forbruger på 18-25 år, står du over for enkelte udfordringer. De fleste udbydere online kræver nemlig du er enten 23 eller 25 år.

Normale udfordringer ved at låne som ung

De fleste unge har ikke formået at bygge en kreditværdighed i den forstand, at de ikke har en høj fast indkomst udover SU’en. Er du gået direkte ud fra gymnasiet på arbejdsmarkedet eller har taget en erhvervsrettet højere eksamen så som teknisk skole fra starten, er du ikke på SU, men det er stadig svært at have nogen indtægtshistorie at vise til.

Hvis du overhovedet har fået et arbejde i kølvandet af recessionen. Uanset hvilken situation du står i, er det en normal udfordring, at du ikke har så meget med i bagagen i form af egenkapital, indkomster eller erfaringer der i et positivt lys viser dine økonomiske udsigter.

På markedet online vil du opleve at kun et fåtal "acceptere" ansøgninger fra personer på 18-19 år.

Tilhører du denne aldersgruppe, kan du læse mere om lån for unge her. Det vil give dig god info om de sunde overvejelser, du bør gøre dig.

Allerede når du runder de 20 vil mulighederne blive flere. Den gyldne aldersgrænse er 25 år, for her er det frit valg på alle hylder hos lånefirmaerne på nettet. Til at ansøge hos dem. At du er 25 år garanterer ikke at du kan få det ønskede lån.

Din alder kan begrænse dine muligheder

Hvor din alder især begrænser dig er hos bankerne. Det er der krisen primært har været, men det er som oftest også dér, at det er mest lukrativt at låne i form af lavere renter og bedre ordninger med hensyn til tilbagebetalingstiden.

Det andet almindelige alternativ er de såkaldte ”hurtiglån” på nettet hvor, med dårligere vilkår. Også her er man som ung begrænset, hvor minimumsalderen typisk ligger mellem 23 og 25 år.

Hos L’EASY kan du dog låne op til 50.000 helt ned til en alder af 20 år. Og selvom disse lån er stigende populære (en opgørelse fra forbrugerrådet viser, at antallet af unger der optog lån i første kvartal af 2012 var næsten 40 % højere end året før).

Så er der god grund til at tænke sig om en ekstra gang. Mange af disse havner nemlig i RKI, og munder ud med en lavere nytteværdi end i første omgang. Som studerende på en videregående uddannelse er det derfor bedre at søge SU-lån, der sker gennem staten og i den forbindelse under bedre forhold.

Læs også: Lån i 2014

Ingen kommentarer:

Send en kommentar