tirsdag den 9. december 2014

Hvad kan jeg låne online?

Det online lånemarked rummer flere muligheder end nogensinde før. Bankerne, som traditionelt set både i Danmark og resten af verden har stået for alt hvad der har med lån at gøre, er nu i højere grad skiftet over til internettet.

Mange af internetvirksomhederne er nye og innovative, og flere af eksisterende virksomheder som nu har begyndt at allokere deres ressourcer over på dette lukrative marked. Vi tager pulsen på lånemarkedet og en vurdering af, hvad du kan låne online. 

Der er flere årsager til udviklingen. Den største og mest essentielle årsag er finanskrisen. Krisen har nemlig overbevist bankerne om, at det er farligt at låne til folk med lave indkomster. Samtidig er der kommet flere, som har behov for penge. Med andre ord er markedet blevet større, uden at have store indtrængningsbarrierer – hvorfor nettet inden for få år er blevet et ”lånemekka” inden for forbrug.

En anden årsag man kan pege på, er, at lånevirksomhederne online er mere effektive, de er mindre bureaukratiske og er mere fleksible. Altså kan man argumenterer for, at selvom bankerne åbner op for forbrugslån igen, så har virksomhederne online differentieret sig så meget, at de simpelthen er at foretrække.

Alt fra 500 - 350.000 kroner

Noget af det, der gør online virksomheder så fleksible, er hvor stort et beløb man kan låne. Forbrugsbehovet kan være 500 kr. i den her måned, som kan betales tilbage i næste måned, eller om man har lidt større drømme om eksempelvis en dyr ferie eller et stort bryllup, er der også firmaer som udlåner sekscifrede beløb, helt op til 350.000 kr.!

Uanset hvad du har af pengebehov, bør du altid have vores 5 lånetips i baghovedet, så du undgår at begå de mest gængse "fejl".

Man kan inddele låneudbyderne i 3 kategorier


De små: beløb fra 500 til 6.000 kroner 

De ”små” låneudbydere passer til manges små behov, som lige præcis ikke har nok i budgettet til nogle enkelte essentielle ting i hverdagen. Langt de fleste kan låne dig et beløb på et par tusinde, men de to firmaer, som specialiserer sig heri er Kvikautomaten, Vivus og Ferratum, hvor man eksempelvis kan få to ugers rentefri periode.

De mellemstore: beløb på 10.000 - 50.000 kr. 

Det er den her kategori, hvor de fleste firmaer befinder sig. De fleste som tager et forbrugslån gør det typisk med det formål, at det skal bruges til noget større. Noget som ikke kan spares op til på et par måneder, hvorfor der er høj konkurrence inden for den gruppe her, og renterne er derfor på vej ned ad!

De store: beløb på 50.000 - 350.000 kroner.

Det er også rigtig almindeligt at tage forbrugslån mellem 50.000 kr. og 100.000 kr. Nogen har endda behov for et par hundrede tusinde, og derfor er der også nogle firmaer, som kan imødekomme de behov. Fra 100.000 til 350.000 er markedet til gengæld begrænset til udbydere som Ikano Bank, Ekspres Bank og Santander.


Mulighederne er altså mange, men dit pengebehov har en stor indflydelse på dine muligheder. Præcis som din alder og indkomst har det. Tjek bare denne artikel, hvor vi giver et indblik i alderens indflydelse.

Vi har nu givet dig et godt indblik i muligheder, men husk på de afhænger meget af dine egne personlige forhold. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar