mandag den 26. januar 2015

Finansrådet skifter direktør til sommer

Der er tikket en meget interessant og vigtig nyhed ind i løbet af dagen. Finansrådet har nemlig valgt at afskedige direktør Jørgen A. Horwitz, der ellers har siddet på posten i 13 år.

En rutineret herre, der nu må overlade direktørrollen til en ny person og ledelsesteam. Det er den primære begrundelse for fyringen, ifølge den pressemeddelelse som Finansrådet har udgivet.

Vi ser nærmere på beslutningen i denne artikel.


Forlader stillingen i Juni 2015

På trods af afskedigelsen allerede nu er en realitet, kommer direktør Jørgen A. Horwitz først til at forlade stillingen ved udgangen af juni 2015.

Det giver organisationen muligheden for at lave en glidende overgang, hvor han kan medvirke til at holde gang i aktuelle projekter og videregive hans store viden igennem det mangeårige virke.

Der er tale om et fredeligt brud som sker helt udramatisk. Omend der vil være mange danske selskaber og virksomheder fra de finansielle markeder, der vil være meget spændte på at se hvem der følger efter.

Finansrådet skal nu i gang med at finde den rette kandidat til stillingen fremadrettet og det bliver mødt med stor spænding. Finansrådet udgør en vigtig rolle i den danske økonomi for både banker, virksomheder og private.

Man skal derfor ikke undervurdere betydningen af, der bliver fundet en kvalificeret afløser. I og med
de har godt og vel 5 måneder til opgaven, bør mulighederne for dette være gode.

Tjek også: Vores forventninger til 2015

Hvilken betydning kan det få?

Finansrådet er kendt for en interesseorganisation for landets banker, så det er selvsagt nærliggende at spørge hvilken betydning en ny direktør vil få.

Det er kort sagt umuligt at forudsige og det er så stort et ledelsesorgan, at forskellene næppe bliver store. Man kan dog forestille sig et mere dynamisk og nytænkende ledelsesteam, der kommer med nye tanker og friske ideer.

Det kan i bedste fald glæde landets banker og sparekasser, ligesom det måske kan medføre nye tider for lånefirmaerne på nettet. Det vil fremtiden fortælle og vi vil naturligvis følge udviklingen tæt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar