lørdag den 17. januar 2015

Vores forventninger til lån i 2015

Vi ser i denne artikel nærmere på vores forventninger til det kommende år, når det kommer til lån og renter. Specielt online markedet bliver vendt, da vi har set større ændringer de seneste år.

Santander har opkøbt kreditafdelingen i GE Money Bank, nye udbydere er kommet til og så har NemID gjort det endnu nemmere at få gennemført ansøgningsprocessen.

Stopper udviklingen her eller hvad skal du forvente? Det får du svaret på her.


Vi har valgt at inddele vores forventninger i 3 forskellige emner.

Renten - fortsætter på attraktivt niveau

Renten har efterhånden været på et meget attraktivt niveau længe og her tænker vi især på boliglånsrenten. Skønt den har været endnu lavere, tyder mange parametre på at den fortsætter det gunstige niveau igennem 2015.

Der er ikke umiddelbart udsigt til at den skulle skyde i vejret, i hvert fald ikke i første halvår. Hvis der for alvor kommer gang i privatforbruget i løbet af året, kan det godt ende med at påvirke renteniveauet indirekte.

Ingen nye låneudbydere - men flere partnerskaber/hjemmesider

I løbet af 2014 kom der nye låneudbydere på markedet, men skønt der kommer flere hjemmesider til, er det vigtigt at holde sig for øje hvem der står bagved.

En meget udbredt tendens på nettet er blevet, at store etablerede udbydere vælger at oprette strategiske partnerskaber eller nye brands, i den samme forretning.

D:E:R A/S er det bedste eksempel, da de står bag den nye udbyder Kliklån. Man kan så diskutere om det bare er D:E:R der udvider forretningen eller om det reelt er et nyt firma på markedet.

Det samme anvender Ekspres Bank sig af i høj grad. Deres ansøgningsformular findes på mange forskellige hjemmesider, end kun deres egne. Det gør den med baggrund i et samarbejde, hvor de så modtager din låneansøgning i sidste ende (som hvis du havde søgt på ekspresbank.dk)

Alt i alt er tendensen blevet fremherskende de seneste år og vi forventer at den fortsætter i 2015. Så vær forberedt på 1-2 nye udbydere online, men vær opmærksom på hvilket firma der står bag.


Stigning i antal udlån

Sidst så forventer vi en stigning i antal udlån. Det er ingen hemmelighed at mange danskere har sænket deres forbrug og valgt at spare op i stedet.

Så snart privatforbruget bliver skubbet i gang igen, som det forventes i 2015, vil det igen give et større behov for kredit. Penge vil blive en større mangelvare hos danskerne og det vil medføre en naturlig stigning i antal udlån.


Vi ser frem til at følge udviklingen inden for lån i 2015 og om vi får ret i vores forventninger. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar