lørdag den 23. maj 2015

Nej til dyre blankolån!

Der var tider hvor danskerne var vilde med at låne penge, særligt de dyre blankolån online. Det var i perioden før Finanskrisen, hvor forbruget var for stort og mere end hvad privatøkonomien kunne bære.

Nu tyder meget på at vi danskere i højere grad sparer op og forbruger mindre. Tallene for mængden af blankolån har i hvert fald været klart faldende det seneste år. Meget mere om danskernes Nej til blankolån i denne artikel.


Fald på 1 mia - eller ca. 12,5 %

Det er nye tal fra Danmarks Statistik for 1. kvartal 2015 over Forbrugerkreditten, der viser at blankolånene er faldet fra en værdi i underkanten af 9.000 millioner kroner, til nu at være i underkanten af 8.000 mio. kroner - på bare ét år.

Det svarer til et fald på næsten 1 milliard kroner eller omkring 12,5 procent. Ganske imponerende af danskerne, der tydeligt viser vi er blevet klogere siden Finanskrisen.

Forbrugerkreditten er et udtryk for finansiering til danske forbruger, eksklusiv landets banker og realkreditinstitutter. Det betyder at boliglån og billån fx. ikke indgår i tallene.

Du kan se grafen over udviklingen siden 3. kvartal 2011 her på Dst.dk.


Som det fremgår, er det særligt fra 1. til 2. kvartal i 2014 at det store fald sker. Herefter er niveauet mere eller mindre fastholdt. Hvilket er særdeles positiv i en periode, hvor der både er fremgang i forbrugertilliden og hvor privatforbruget viser tegn på bedring.


Sidder du stadig med et dyrt blankolån?

Er du én af mange danskere der har fået optaget et dyrt blankolån, som du betaler til hver måned? Så har du faktisk flere muligheder for at komme ud af det. Vi vil kort skitsere de bedste og mest udbredte her:

1. Samlelån

Samlelån er blevet udbredt netop fordi mange danskere har haft mange mindre, men rigtig dyre lån. Her kan der være store besparelser at hente, ved at samle dem og så er det bare nemmere at overskue som forbruger.

Du skal kun afdrage på ét lån, frem for 2, 3 eller 4. Du kan altid kontakte forskellige udbydere, for at forhøre dig om mulighederne.

2. Tal med din bank 

Det kan være rigtig fornuftigt at tale med din bank og høre om de kan hjælpe dig ud af situationen. Det kan kræve nogle særlige "ofre" og nedskæringer i dit forbrug, men de fleste banker vil møde dig med åbne arme.

I hvert fald når man tager din økonomiske situation i betragtning. Så vær ikke bange for at bede om deres hjælp og rådgivning. Den er gratis og kan spare dig mange penge.

Det bedste er selvsagt at betale beløbet ud, men det er næppe en mulighed du har lige nu. I disse situationer vil vores 2 forslag være den bedste måde at tackle det på. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar