tirsdag den 30. juni 2015

Så stor er danskernes formue

Den primære årsag til at vi ønsker at optage privatlån eller forbrugslån, er typisk at vi ikke har nok penge mellem hænderne. At vores formue er for lille til selv at kunne bære finansieringen.

Nu er Nationalbanken komme med nye tale for den gennemsnitlige danskers formue og der er fremgang at spore. Faktisk er danskernes formue gået betydelig fremad. Mere om nyheden i denne artikel.Formuestigning i 1. kvartal 2015

Når Nationalbanken angiver tal er det altid svimlende beløb, da det er samlede tal for hele Danmark. Ikke desto mindre var der en stigning i den finansielle formue på 383 milliarder  kr. i løbet af 1. kvartal af 2015.

Det betyder at danskernes formue er på et højt niveau, ikke bare nu, men ligeledes i det mere historiske perspektiv. Beregninger vil endda vise at den gennemsnitlige dansker er "god for" 150.000 kroner mere end toppen før finanskrisen. Altså tilbage i de glade 2005 og 2006 dage, hvor alt var på sit højeste.

De seneste tal er altså et klart signal om at der er bedring i landets privatøkonomier og at vi er blevet langt bedre til at spare penge op, frem for at bruge det hele på forbrug. Det skulle man i hvert fald tro, men flere eksperter peger på pensions -og aktieformuerne som den reelle årsag.

At disse har oplevet markante stigninger på det seneste.

Stigning på over 67.000 kroner

Det er klart at 383 milliarder kroner er et tal der er svært at forholde sig til, men fordeler man det på alle danskere, svarer det til at vi er blevet 67.000 kroner rigere i første kvartal af året.

Med tanke på at det er et højt tal, selv før tal, er det logisk at aktier og pensionsformuer spiller en væsentlig rolle. For de færreste har mulighed for at opspare så mange penge over 3 måneder.

Ikke desto mindre giver det de fleste flere pengene mellem hænderne og det bliver spændende at se hvordan dette påvirker lånemarkedet i løbet af 2015 og 2016.

Vi vil spændt følgende udviklingen i lån online og banklån, samt om andelen går frem eller tilbage. For det er ikke altid sådan at lånelysten bliver mindre, i tider hvor det går godt, for det er ligeledes her vi typisk er mere "modige" og "lystne" som forbrugere.

Du kan se alle tallene og opgørelsen på Nationalbanken.dk i sektionen med nyheder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar