onsdag den 21. oktober 2015

Lån fra private til private

Hvis økonomien ikke ser for god ud, og bankkontoen er begyndt at trykke, kan det have rigtig meget påvirkning på hverdagen. Økonomi vil altid ligge i baghovedet på alle mennesker, der ikke har millioner stående på kontoen.

Heldigvis kan du tage billige lån, der kan lette trykket i baghovedet og på kontoen.

Crowdfunding konceptet er blevet populært

Lån er normalt forbundet med gebyrer og renter, som ofte kan skræmme almindelig mennesker væk fra at søge penge, fordi de frygter at det vil koste dem for meget.

Men der findes faktisk en række alternative muligheder, som gør renterne mindre. En af dem er de mange lånefirmaer, der rent faktisk tilbyder gratis lån mod en række krav. Du kan ofte kun låne op til 4000 kroner, og pengene skal betales tilbage inden for 30 dage. Du skal ofte være over en bestemt alder, og du må ikke være medlem af RKI.

Et alternativ er det nye koncept crowdfunding, der også er blevet populært som låneform. Crowdfunding fungerer ved at udlånere bliver registreret på en form for platform, hvor personer så kan finde de finansieringsløsninger, som de har brug for.

De fleste danskere er bekendte med privatlån online og hvad det handler om. Her er der tale om et peer-to-peer koncept, hvor der lånes mellem to private.

Det er typisk mellem en privatperson, og én eller flere investorer, der indgår i finansieringen. Det er dét man ser ved koncepter som Udenombanken og Lendino.

Og indtil videre har det været med til at åbne nye døre og finansieringsmuligheder, for både danske privatpersoner og virksomheder. Så det er helt bestemt positivt.

Et godt supplement til banken

Ved hjælp af crowdfunding bliver banken altså holdt helt uden for låneaftalen. Det er derfor renter og gebyrer kan blive lavere, da banken pludselig ikke skal tjene penge på handelen. Denne nye form for lån skal dog ikke ses som en erstatning for bankerne som låneinstitution, men nærmere som et supplement.

For hos bankerne vil du stadigvæk kunne få rådgivning af professionelle folk, mens du på platformene med crowdfunding er overladt til dig selv. Derfor bør du også være varsom, når du overvejer de forskellige tilbud, du får fra andre privatpersoner eller virksomheder, så du ikke ender i dyb gæld.

Du kan eventuelt få et tilbud fra din bank og derefter finde ud af, om der findes et lignende lånebeløb i på crowdfunding-platformen, som har lavere renter og gebyrer. Derved kan du spare penge, samtidig med at du ikke kommer til at søge mere end du behøver. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar