torsdag den 12. november 2015

Banklån og kravet til dit formål

I gamle dage var der stort set kun et sted, folk lånte penge, når det kneb med at få hverdagen til at løbe rundt eller når der skulle investeres i et nyt hus. Det var i banken.

I dag er der kommet mange alternativer til med internettet, men det er stadigvæk banken, der sidder på de fleste lån i Danmark. I denne artikel ser vi på bankernes og lånefirmaernes forskellige approach, når det kommer til dit formål ved at låne penge.

Formålet har en betydning i banken

Når du møder op i banken, bliver du taget imod af din bankrådgiver, som kan hjælpe dig med at forstå de mange forskellige lån, der findes. Det er en stor fordel, at der rent faktisk sidder et menneske over for dig, som kan forklare dig de mere komplekse ting og som kan sætte sig ind i din situation og økonomi.

Men en bank er nu engang en virksomhed, og derfor vil bankrådgiveren også have bankens interesser i baghovedet, når du skal rådgives om de forskellige lånetyper. Derfor vil du højst sandsynligt også blive bedt om at opgive dit formål med lånet.

 Banken ser selvfølgelig helst, at du har i sinde at bruge pengene på nogle fornuftige investeringer. Fast bolig eller bil er ofte noget, banken godt kan gå med til, da de kan beslaglægge disse ting, hvis det går helt galt for dig med afbetalingerne.

Du kan derimod få rigtig svært ved at låne til din sprudlende pokerkarriere, som skal sættes i gang med en tur til Las Vegas.

Relateret på bloggen: Nyt koncept - Lån fra private til private

Online er det underordnet

Det er ikke helt det samme, når du skal låne penge online. Her er det selvfølgelig også selskaber med interesse i, at du kan betale pengene tilbage, men en bankrådgiver har nok lettere ved at sympatisere med dig, og derfor sætte sig ind i, hvad du har brug for.

Her er lånefirmaer på nettet lidt mere kyniske, da de ikke nødvendigvis ser dig. Det er selvfølgelig også en stor fordel for mange, da det gør processen langt hurtigere og giver mange flere mennesker mulighed for at tage et lån, om det så er til statsobligationer eller vej-selv-slik i stride strømme.

Derfor bør du også gøre op med dig selv, hvordan en potentiel udbyder vil vurdere dit formål. Hvis du tænker, at det er en fornuftig investering og tror, at de fleste andre også vil opfatte det sådan, kan du rolig gå ned i banken. Men hvis du godt ved, at det ikke er det mest fornuftige formål, bør du måske overveje at låne pengene på internettet i stedet for.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar